Tariş Güney Ege Natürel Sızma Zeytinyağı 5000 ML
- Ürün Özellikleri
- YEMEK ÖNERİSİ
-
izmir, Aydın ve Muğla yöresini kapsayan Güney Ege zeytinlerinden elde edilen daha koyu renkte, daha az akışkan ve meyve lezzeti daha baskın olan yağlardır. Türk Patent ve Marka Kurumu Tarafından Tescilli Güney Ege Zeytinyağları Coğrafi İşaretine sahiptir. Asit derecesi maksimum %0,8'dir.Ürün ÖzellikleriGramaj:5000 ML
-
Boşnak Böreği
Malzemeler:
1 kg Un
1 fincan zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
Yeterince su, tuzİçi İçin:
200 gr beyaz peynir veya çökelek
1 demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı, tuzHazırlanışı:
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan zeytinyağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayın. Bezelerden her birini tabak büyüklüğünde açın. Bezelerin üzerine zeytinyağı sürün. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.) Yufkaya kaşığın ucu ile zeytinyağı serpin. Hazırladığınız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürdüğünüz böreği, önceden ısıtılmı