Tariş 1915 Natürel Sızma Zeytinyağı 5000 ML
- Ürün Özellikleri
- YEMEK ÖNERİSİ
-
Tariş 1915 Natürel Sızma Zeytinyağı akıcı ve hafif meyvemsi tadı ile orta şiddette yakıcılık ve acılığa sahiptir. Salatalarda, soslarda, sıcak ve soğuk tüm yemeklerde kullanıma uygundur. Asit derecesi maksimum %0,8'dir.Ürün ÖzellikleriGramaj:5000 ML
-
-
Boşnak Böreği
Malzemeler:
1 kg Un
1 fincan zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
Yeterince su, tuzİçi İçin:
200 gr beyaz peynir veya çökelek
1 demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı, tuzHazırlanışı:
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan zeytinyağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayın. Bezelerden her birini tabak büyüklüğünde açın. Bezelerin üzerine zeytinyağı sürün. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.) Yufkaya kaşığın ucu ile zeytinyağı serpin. Hazırladığınız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları
-